Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Οι ηγέτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Συγγραφέας: Stewart Ross
Επίσημος Ιστότοπος του συγγραφέα
Είδος βιβλίου: Ιστορικό
Εκδότης: Σαββάλας
Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2013
Τίτλος πρωτοτύπου: Leaders of World War ΙΙ
Αρχική έκδοση: 1966, E.A. Bennet
Μετάφραση: Χωρεάνθη Βερίνα
Διορθώσεις: Θεόδωρος Γιαννόπουλος
Προσαρμογή εξωφύλλου: ΕιΚώΝ – Κοσμάς Αρβανίτης & Συνεργάτες
Τηλ.: 210 3303200
Copyright © για την αγγλική έκδοση:
White – Thomson Publishing Ltd, 2000
Copyright © για την ελληνική έκδοση:
Εκδόσεις Σαββάλα, 2004
Ζωοδόχου Πηγής 18, 106 81 Αθήνα
Τηλ.: 210 3301251 Fax: 210 3306918
Σελίδες: 64
Σχήμα 17Χ24
ISBN: 960-423-163-4 Κ.Α.: 28713

Το πόνημα είναι γραμμένο με πολύ απλό, εύληπτο και κατανοητό τρόπο. Μπορεί άνετα να το διαβάσει και ένα μικρό παιδί. Η γλώσσα του είναι πολύ κατανοητή και εύκολη με μικρές πάντα προτάσεις και όχι κουραστικές και μακροσκελείς. Είναι πολύ ξεκούραστο βιβλίο για κάθε αναγνώστη.

Η επιμέλεια – διόρθωση είναι πολύ καλή και το σύγγραμμα έχει ελάχιστα λάθη αβλεψίας και μόνον. Επίσης, η μετάφραση είναι αξιόλογη και το κείμενο ρέει.

Μέσα από αυτό το έργο μπορεί κάποιος να μάθει αυτά που χρειάζεται να ξέρει για τους μεγάλους ηγέτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από ελάχιστες σελίδες και χωρίς να κουραστεί και να απηυδήσει διαβάζοντας τεράστια βιβλία με πολλές περιττές πληροφορίες.

Είναι επίσης κεφαλαιώδους σημασίας να πω ότι ο συγγραφέας του βιβλίου, Stewart Ross κάνει μέσα από το έργο του αυτό συν τοις άλλοις μία έξυπνη και προσωπική αξιολόγηση – κριτική των ηγετών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πράγμα που είναι πολύ ενδιαφέρον και που εμένα ως αναγνώστη με ενθουσίασε. Σαφώς και δεν είναι ένα βιβλίο που κάνει απλή και τυπική παράθεση ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης. Αλλά προχωράει ένα θαρραλέο βήμα παραπέρα, στην έκφραση προσωπικής διαμορφωμένης γνώμης του συγγραφέα.

Συν τοις άλλοις το βιβλίο αναφέρεται εκτενώς και στους εξίσου σημαντικούς, πρωταγωνιστές, στρατιωτικούς ηγέτες του Πολέμου και όχι μόνο στους πολιτικούς. Σπουδαίοι στρατηγοί όπως ο Ρώσος Γκεόργκι Ζούκοφ και ο Γερμανός Έρβιν Ρόμελ μεταξύ πολλών άλλων. Άρα είναι ένα απόλυτα πλήρες ιστορικό σύγγραμμα.

Το πόνημα είναι γραμμένο με γλαφυρότητα και ελκυστικότητα. Είναι λακωνικό, σύντομο, ακριβές με περιεκτικό λόγο. Το σύγγραμμα έχει πολλές υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και εικόνες και δίνει την αίσθηση καθαρής πολυτέλειας.

Σε συνδυασμό με το πανέμορφο εξώφυλλο. Το βιβλίο είναι σκληρόδετο και φαίνεται πολύ στιβαρό και ανθεκτικό αν και είναι ελαφρύ για την βιβλιοδεσία του.

Από τις εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορούν στην ίδια σειρά τα εξής βιβλία:

·         Τα όπλα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
·         Οι μεγάλες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
·         Η ζωή των αμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συνιστώ το πόνημα αυτό σε όλους όσους θέλουν να μάθουν πολλά πράγματα για τους ηγέτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με τρόπο σύντομο, λακωνικό, σαφή και κατανοητό χωρίς να παρακουραστούν. Χαρείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου