Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

SEX: Αλήθειες και ψέματα






Συγγραφείς:
Ζήσης Παπαθανασίου
Επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας – Ανδρολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου
Κώστας Γκοτζαμάνης
Ψυχίατρος
Γιώργος Βυνάκος
Κλινικός Ψυχολόγος – Σεξοθεραπευτής
Διευθυντής Τμήματος Σεξοθεραπείας του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου
Γιώργος Σταθόπουλος
Γυναικολόγος
Είδος βιβλίου: Γνώσεων/διαπαιδαγώγησης
Εκδότης:
ΠΟΡΦΥΡΑ
Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Γκέκα
Αριθμός σελίδων: 144


Το SEX: Αλήθειες και ψέματα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου είναι ένα μικρό αλλά χρήσιμο βιβλιαράκι. Πραγματεύεται βασικά θέματα που αφορούν τον άνδρα και τη γυναίκα, το ζευγάρι, το γάμο και τις μακροχρόνιες σχέσεις, το σεξ στην τρίτη ηλικία και τέλος την ομοφυλοφιλία.

Είναι γραμμένο με πολύ εκλαϊκευμένο τρόπο και η τοποθέτηση των συγγραφέων στα διάφορα θέματα είναι πολύ σωστή. Η δομή του βιβλίου είναι με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων. Δηλαδή οι συγγραφείς έχουν επιλέξει ερωτήσεις που τους γίνονται συχνά στο Ινστιτούτο από το κοινό και σε αυτές απαντούν με τρόπο σαφέστατο και επιστημονικά ορθό.

Το εξώφυλλο του έργου είναι μαλακό, πλαστικοποιημένο και η αισθητική του είναι πανέμορφη. Δείχνει μία νέα κοπέλα μακιγιαρισμένη να φιλά ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο. Οπωσδήποτε το εξώφυλλο είναι τόσο ελκυστικό και όμορφο που σε κάνει να θέλεις να το αγοράσεις. Το χαρτί του έργου είναι ιλουστρασιόν.

Το σύγγραμμα όμως αυτό έχει και κάποιες αδυναμίες. Το χαρτί είναι πάρα πολύ λεπτό, σαν τσιγαρόχαρτο και σκίζεται υπερβολικά εύκολα. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο λεπτό χαρτί σε άλλο βιβλίο. Επίσης, η επιμέλεια της έκδοσης είναι φτωχή γιατί το έργο έχει πολλά λάθη αβλεψίας κυρίως.

Γενικά θεωρώ τα βιβλία του Θάνου Ασκητή και του Ινστιτούτου του πιο ποιοτικά και τα προτιμώ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σύγγραμμα αυτό δεν είναι αξιόλογο. Τέλος, το μικρό μέγεθος του πονήματος αυτού το καθιστά πολύ φιλικό σε ανθρώπους που δεν τους αρέσουν ή φοβούνται κάπως τα μεγάλα βιβλία και αρκετοί άνθρωποι έχουν τέτοιες προτιμήσεις. Συστήνω το σύγγραμμα αυτό ανεπιφύλακτα σε όλους τους αναγνώστες. Καλή σας ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου