Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σεξ: Ο Μύθος τα Προβλήματα και η Προσέγγισή του σήμερα





Συγγραφέας: Θάνος Ασκητής
Είδος βιβλίου: Γνώσεων/διαπαιδαγώγησης
Εκδότης: «Τυπωθήτω – Γιώργος Δαρδάνος»
Στοιχεία έκδοσης:  Αθήνα 1995
Διορθωτής: Γωγώ Παπαβραμίου
Μορφολογία: Γ. Δαρδάνος, Χ. Σταυρόπουλος
Στήσιμο εξωφύλλου: Κ. Αθανασιάδης
Σελιδοποίηση: Ράνια Αμολοχίτου
Φωτοστοιχειοθεσία: ΦΑΣΜΑ, Π. Καπένης
Φιλμ – Μοντάζ: Ντ. Αγγέλου
Επίσημος Ιστότοπος: http://www.askitis.gr
Αριθμός σελίδων: 294


Ένα πολύ όμορφα γραμμένο βιβλίο που καταρρίπτει με τον μοναδικό και καθιερωμένο τρόπο του Ιατρού Θάνου Ασκητή όλα τα ταμπού γύρω από το σεξ. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι εξαιρετική αν και σε ορισμένα σημεία γίνεται λίγο δυσνόητος και θέλει λίγη περισσότερη προσοχή από τον αναγνώστη. Πάντως σίγουρα ξέρει να γράφει και να εκφράζεται έξοχα.

Σε αυτό το πόνημα θα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το σεξ στην σύγχρονη κοινωνία. Αναλύεται πάρα πολύ η σεξουαλική συμπεριφορά τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας καθώς και της τελικής ένωσης των δύο. Υπάρχει και μία σχετικά μικρή αλλά περιεκτική αναφορά στο σοβαρό ζήτημα του «Σεξ στην Τρίτη ηλικία». Στο τέλος του συγγράμματος υπάρχει εκτενές παράρτημα με εικόνες, σχέδια αλλά και κείμενο σχετικά με την ψυχοσωματική ένωση των δύο φίλων. Εκεί παρουσιάζονται συνοπτικά συνήθη προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν καθώς και οι λύσεις αυτών.

Είναι ένα καλά οργανωμένο και δομημένο βιβλίο. Επίσης είναι γραμμένο με ευαισθησία και όχι χοντροκοπιά. Το μόνο ελάττωμα που θα μπορούσε να βρει κάποιος είναι η κάπως φτωχή με μαλακό εξώφυλλο έκδοση. Φτωχή βέβαια όχι από πλευράς ποιότητας δεσίματος και χαρτιού αλλά μάλλον από αισθητικής απόψεως. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι είναι από τα πρώτα πονήματα του συγγραφέα και κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Τα επόμενά του συγγράμματα από τις εκδόσεις Λιβάνη είναι σαφώς πιο ελκυστικά και περιποιημένα από άποψης υλικού.

To Σεξ: Ο Μύθος τα Προβλήματα και η Προσέγγισή του σήμερα είναι μία συγγραφή που δεν πρέπει να χάσει ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Είναι ένα θαυμάσιο εισαγωγικό βιβλίο για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις των δύο φύλων. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου