Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η Ψυχική και Σεξουαλική Ζωή της Γυναίκας





Συγγραφική Ομάδα:
·         Αθανάσιος Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας
·         Κωνσταντίνος Ρόκκας, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
·         Μηνάς Μαστρομηνάς, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
·         Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός χειρουργός
·         Σπύρος Αδαμόπουλος, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
·         Αθανάσιος Γιαννακούρης, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
·         Μαρίνα Μόσχα, Ψυχολόγος
·         Χριστίνα Χουσιάδα, Ψυχολόγος
·         Βασιλική Ντούμου, Ψυχολόγος
·         Άννα Πετράκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
·         Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Ψυχολόγος
·         Χρυσούλα Φερίδου, Συμβουλευτική ψυχολόγος
·         Κυριάκος Κουρούσιας, Ψυχολόγος
·         Νικόλαος Ουνουφριάδης, Ψυχολόγος
·         Νταϊάνα Σπαθή, Ψυχολόγος
Είδος βιβλίου: Ψυχολογίας/Γνώσεων
Εκδότης: Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
Έκδοση: Αθήνα 2009
Επίσημος Ιστότοπος: http://www.askitis.gr
Διάθεση: Δίδεται δωρεάν με μία επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
Αριθμός σελίδων: 173


Το βιβλίο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Η Ψυχική και Σεξουαλική Ζωή της Γυναίκας είναι ένα θαυμάσιο και πλήρες εγχειρίδιο μελέτης της γυναικείας σεξουαλικότητας και ψυχολογίας. Είναι ένα έργο που πρέπει και μπορεί (διανέμεται δωρεάν από το Ινστιτούτο του Θάνου Ασκητή στην Αθήνα) να έχει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα που έχει ενδιαφέρον να γνωρίσει την σεξουαλικότητα και ψυχική κατάσταση της σύγχρονης γυναίκας.

Η γυναικεία ψυχολογία είναι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μυστηριώδης και ανεξερεύνητη για πολλούς άνδρες και ειδικά τους νέους. Διαβάζοντας αυτό το έργο ένας νέος άνδρας που ενδιαφέρεται φυσικά να εντρυφήσει στην γυναικεία ψυχολογία θα αποκτήσει πολύ χρήσιμες γνώσεις για το πώς λειτουργεί μια γυναίκα ερωτικά και ψυχικά. Γνώσεις που θα του φανούν πολύ χρήσιμες σε μία σχέση που είτε ήδη έχει ή θα κάνει στο μέλλον.

Το σύγγραμμα αυτό ανήκει σε ένα πακέτο άλλων πολλών και εξίσου σημαντικών έργων που μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν κάνοντας απλώς μία επίσκεψη στα πολυτελή και όμορφα γραφεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας στην Λεωφόρο Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2 στο Χαλάνδρι (δείτε εδώ). Αξίζουν πραγματικά εύσημα στον Δόκτορα Θάνο Ασκητή για αυτή την σπουδαία κοινωνική του προσφορά. Χάρη στον προαναφερθέντα Ιατρό και το Ινστιτούτο του, η σεξουαλική και όχι μόνο επιμόρφωση των Ελλήνων δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Όλοι μπορούν να μορφωθούν.

Το βιβλίο ξεκινάει (μετά τον πρόλογο βέβαια) με μία παρουσίαση της ανατομίας και φυσιολογίας των γεννητικών οργάνων της γυναίκας που θα πρέπει να γνωρίζουν και τα δύο φύλα πιστεύω. Συνεχίζει, αναλύοντας σε ξεχωριστά κεφάλαια κάθε στάδιο της ζωής της γυναίκας από την σεξουαλική αφύπνιση της εφηβείας μέχρι την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα κ.ο.κ.

Υπάρχει ένα εκλεκτό κεφάλαιο προς το τέλος του πρώτου μέρους του που έχει τίτλο, Οι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας. Σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον κεφάλαιο αναλύεται πλήρως η σχέση της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας με την κοινωνία και τους άνδρες με τρόπο κατανοητό και καλογραμμένο. Το τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου μέρους έχει τον τίτλο, Η γυναίκα στην Τρίτη ηλικία και είναι πολύ σημαντικό.

Στο δεύτερο μέρος του υπάρχουν εκτενέστατες αναφορές στα πιο κοινά προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες σεξουαλικά και μη. Το σύγγραμμα τελειώνει με τα εξής τρία σημαντικότατα κεφάλαια: Κλιμακτήριος – Εμμηνόπαυση, Κατάθλιψη και Άμβλωση. Καταλαβαίνουμε λοιπόν το πόσο πλήρες και διαφωτιστικό είναι αυτό το σύγγραμμα και το πόσο βασικό είναι να υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Η ποιότητα του βιβλίου από πλευράς υλικών κατασκευής είναι πολύ καλή και το εξώφυλλο είναι πολύ ελκυστικό και καλλιτεχνικό. Πραγματικά για ένα έργο που διανέμεται δωρεάν είναι εντυπωσιακό το πόσο καλοφτιαγμένο είναι. Οι σελίδες είναι λευκές σε ιλουστρασιόν χαρτί υψηλής ποιότητας. Το εξώφυλλό του είναι μαλακό, ανθεκτικό και πλαστικοποιημένο. Τα γράμματα είναι μεγάλα και πολύ καθαρά με αρκετή απόσταση μεταξύ των λέξεων και των γραμμάτων της κάθε λέξης (διάστιχο).

Εν κατακλείδι, αν είστε άνδρας και σας ενδιαφέρει το θέμα γυναίκα και ψυχολογία αυτό είναι ένα ιδανικό βιβλίο που θα σας επιμορφώσει με τρόπο απλό και κατανοητό στον καθένα. Αν είστε γυναίκα αυτό το έργο θα σας δώσει μία έξοχη ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα το φύλο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου