Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ... Εικόνες της ζωής μας



Συγγραφική ομάδα:
·         Dr. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος – ψυχίατρος
·         Ειρήνη Μηνοπούλου, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια
·         Βασιλική Ντούμου, ψυχολόγος
·         Αγαθή Μητσογιάννη, ψυχολόγος
·         Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ψυχολόγος
·         Χριστίνα Χουσιάδα, ψυχολόγος
·         Άννα Πετράκη, ψυχολόγος
·         Μαρίνα Λουλακάκη, σύμβουλος ψυχικής υγείας   
Είδος βιβλίου: Γνώσεων/διαπαιδαγώγησης
Εκδότης: «Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη»
Στοιχεία έκδοσης:  Αθήνα 2007
Συντονισμός – Επιμέλεια Έκδοσης: Ειρήνη Μηνοπούλου
Επίσημος Ιστότοπος: http://www.askitis.gr
Αριθμός σελίδων: 188


Το ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ... Εικόνες της ζωής μας,  είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλούς εξειδικευμένους επιστήμονες προερχόμενους από την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής και Ψυχικής Υγείας του ιατρού Θάνου Ασκητή. Επιστημονικός υπεύθυνος έκδοσης είναι ο ίδιος ο κος Ασκητής. Είναι ένα σύγγραμμα που παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος (περίπου 188 σελίδες) είναι πλήρες σε ότι αφορά το πλούσιο περιεχόμενό του.

Ξεκινά με έναν εκτενή Πρόλογο αλλά και εισαγωγή που προσδιορίζουν τι ακριβώς θα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες και δίνουν το ύφος του όλου συγγράμματος. Το μεγαλύτερο κομμάτι του βιβλίου συνίσταται από κλινικές περιπτώσεις πραγματικών ασθενών που έπασχαν από σεξουαλικά προβλήματα ή προβλήματα ερωτικών σχέσεων και τις θεραπείες που τους συστήθηκε από τον εκάστοτε θεράποντα επιστήμονα. Φυσικά όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητα των ασθενών έχουν προσεκτικά αλλοιωθεί από την συγγραφική ομάδα.

Διάσπαρτες σε πολλά σημεία της συγγραφής ο αναγνώστης θα βρει και πολύ χρήσιμες πληροφορίες που βοηθούν τις σχέσεις να εξελιχθούν και να ξεπεράσουν τυχόν συχνά προβλήματα (όπως προβλήματα επικοινωνίας κ.α.)

Η ομάδα συγγραφής έχει προσεκτικά επιλέξει τα διάφορα περιστατικά έτσι ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινές περιπτώσεις δυσκολιών. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι τώρα ή υπήρξαν σε σχέση στο παρελθόν θα μπορέσουν να ταυτιστούν με τις περιγραφόμενες καταστάσεις και πρόσωπα. Επίσης θα μπορέσουν να βοηθηθούν ουσιαστικά και συμβουλευτικά ώστε να μην τελειώσει άδοξα μία τρέχουσα σχέση. Επιπροσθέτως, θα μπορέσουν ενδεχομένως να βελτιώσουν υπάρχουσες σχέσεις και να τις σώσουν από μία πιθανή αποτυχία.

Η έκδοση του βιβλίου είναι με μαλακό εξώφυλλο αλλά ποιοτική και η αισθητική του αρκετά καλή. Επίσης είναι καλά οργανωμένο. Αν σας ενδιαφέρουν ή σας προβληματίζουν οι ερωτικές σχέσεις και οι διάφορες περιπλοκές που προκύπτουν πάντα μέσα από αυτές και εμπιστεύεστε τον Ιατρό Θάνο Ασκητή και την ομάδα του τότε θα βρείτε αυτό το πόνημα άκρως διαφωτιστικό, ευχάριστο και πολύ σημαντικό για την συγγραφική πορεία του τελευταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου